Naar onderwerpen

Prinses Laurentien leest voor

Gemeente Waalwijk verwelkomt elke nieuwgeborene voortaan met een héél bijzonder cadeau: een prentenboekje ‘Schatten van Waalwijk’.  Het nieuwe prentenboekje is voor de allerkleinsten en hun ouders. Met kleurrijke tekeningen maken zijn kennis met Waalwijk, Sprang-Capelle en Waspik. Baby Ooievaar neemt hen mee langs allerlei mooie en bijzondere plekken… op rijm!

Kinderboekenschrijfster Lizzy van Pelt schreef het boekje, Marion Vrijburg zorgde voor prachtige illustraties en de burgermeester schreef het voorwoord en prinses Laurentien het nawoord. De prinses  leest het boekje voor.

Voorleesfilmpje
Bekijk samen het voorleesfilmpje, waarin prinses Laurentien het prentenboekje voorleest. De burgermeester Sacha Ausems begint met het welkom en geeft hierna het woord aan de prinses.

Klik hier voor het filmpje

Tijdens de Taalschatten Conferentie op 19 januari 2023 in de Jaarbeurs Utrecht nam prinses Laurentien het eerste exemplaar in ontvangst.

De Gouden Taaltips van prinses Laurentien
Taalschatten is een initiatief van de prinses samen met meerdere organisaties. Samen willen we ervoor zorgen dat álle kinderen het juiste taalniveau hebben als ze naar de basisschool gaan. Gemeente Waalwijk helpt met het netwerk Waalwijk Taalrijk mee om dit doel te halen.

Klik hier voor het filmpje van de Gouden Taaltips van Taalschatten.

Download hier de gouden taaltips

Lees hier meer over taalschatten