Naar onderwerpen

Gouden Taaltips

Voor ouders van baby’s en jonge kinderen

Taal is heel belangrijk voor je kind. Je kind heeft taal voor veel dingen nodig: leren, vrienden maken, praten over gevoelens en talenten ontdekken. Taal leren gaat niet vanzelf. Hoe meer taal je kind vanaf het begin hoort, hoe beter het leert communiceren en praten. En hoe meer woorden het leert.

Taal ontwikkelt al in de buik

Juist in de eerste twee jaar zijn de hersenen heel gevoelig voor taal. Taalontwikkeling gebeurt dus ook als je het niet merkt en al lang voordat je kind zijn of haar eerste woordjes zegt. Je kind leert het meeste door naar jou als ouder te kijken en te luisteren, en door samen te praten. Je kunt je kind zelfs al tijdens de zwangerschap helpen met taal.

Vijf taaltips

Door veel samen met je kind te praten, leg je een goede basis voor een gelukkig leven. De vijf Gouden Taaltips helpen je om samen met je kind aan taal te werken. Klik hier om ze te bekijken.

De Gouden Tips van Taalschatten zijn ontwikkeld door Taalschatten in samenwerking met Tilburg University. Meer informatie over Taalschatten kan je vinden op www.taalschatten.nl