Naar onderwerpen

Kinder-peuteropvang en taal

De peuteropvang of kinderopvang zorgt voor een goede start

Gaat jouw kind naar een peuteropvang of kinderdagverblijf? Dat is een goed idee! Als je kind speelt met andere kinderen, leert het veel. Dat zorgt voor een goede start als ze straks naar de basisschool gaan.

  • Je kind leert op de peuteropvang steeds meer zelf te doen.
  • Er is veel aandacht voor bewegen, taal en rekenen.
  • Je kind leert samen te spelen en te delen.
  • Ervaren medewerkers helpen kinderen in hun ontwikkeling
  • Nu naar de peuteropvang voor een goede start op school.

Peuteropvang in gemeente Waalwijk

Peuteropvang is voor alle kinderen van 2 tot 4 jaar. In de gemeente Waalwijk gaan peuters twee keer per week een ochtend of een middag naar de peuteropvang. Hoeveel je daarvoor betaalt, hangt af van je inkomen. De peuteropvang kan je hierbij helpen.

Extra peuteropvang

Soms heeft een peuter wat meer hulp nodig. Bijvoorbeeld met taal of het leren omgaan met andere kinderen. De peuter gaat dan vier keer per week naar de peuteropvang. Zodat het extra kan spelen en leren. Dit kan alleen op advies van het consultatiebureau. Het kind krijgt dan een VVE-indicatie (VVE is voor- en vroegschoolse educatie). Deze derde en vierde keer betaalt gemeente Waalwijk en zijn dus gratis voor ouders.

Wat is het verschil tussen kinderopvang en peuteropvang?

De peuteropvang is voor het speelplezier en de ontwikkeling van kinderen van 2 tot 4 jaar. Of je als ouder wel of niet werkt of studeert, maakt niet uit. Het wordt ook wel een ‘voorschool’ genoemd. Kinderdagopvang is er voor kinderen vanaf 6 weken. Kinderen gaan er meestal heen op de dagen dat ouders werken of studeren. Net als in de peuteropvang werken er ervaren, goed opgeleide medewerkers. Je kind is er in goede, veilige handen.

Hier lees je welke peuteropvang/kinderopvang organisaties er in Waalwijk zijn.