Naar nieuwsoverzicht

Bibliotheek op school in Kindcentrum Zanddonk

Geplaatst op: 2 oktober 2024

Ook Kindcentrum Zanddonk heeft nu een Bibliotheek op school. Hoofddoel is dat de leerlingen van de basisscholen Pater van der Geld en Van der Heijden meer en vooral met plezier lezen. Wethouder Sjors Slaats verzorgde één dag voor de start van de Kinderboekenweek de feestelijke opening, in het bijzijn van alle leerlingen.

Kort voor de zomervakantie werd de schoolbibliotheek ingericht door de lees- en mediaconsulenten van Bibliotheek Midden-Brabant. Er werd al meteen volop gebruik van gemaakt, de leerlingen zijn maar wat blij met hun eigen bibliotheek. Op dinsdag 1 oktober was er dan de officiële opening, één dag voor de start van de Kinderboekenweek. Wethouder Sjors Slaats van Gemeente Waalwijk feliciteerde de ruim 400 leerlingen van basisscholen Pater van der Geld en Van der Heijden. Hij kwam niet met lege handen, maar deed de schoolbibliotheek zijn favoriete voorleesboek cadeau. “Mijn kinderen lezen graag de boeken van Dolfje Weerwolfje”, vertelde hij. “Ik heb alle boeken uit deze serie met veel plezier met ze meegelezen.” Speciaal voor de nieuwe Bibliotheek op school liet hij het boek signeren door schrijver Paul van Loon. De leerkrachten kregen een boek cadeau met allerlei leuke werkvormen rond lezen.

Lezen nog leuker maken

Lees- en mediaconsulenten Corine en Ilona van de Bibliotheek stelden voor de Bibliotheek op school een collectie samen die alle groepen volop keuze biedt. Ze zorgden ervoor dat de bibliotheek een fijne plek is die uitnodigt om te lezen. Ook helpen ze de leerkrachten met tips om het lezen in de groepen nog leuker te maken. Regelmatig zijn de consulenten op de school aanwezig. Ze zorgen er dan onder meer voor dat er weer nieuwe, populaire boeken zijn. Hoofddoel van De Bibliotheek op school is dat kinderen meer lezen, op school en ook thuis. Plezier in lezen staat daarbij voorop.

Over De Bibliotheek op school

De Bibliotheek op school helpt kinderen vanaf hun eerste letters in groep 1. Het project wordt financieel mogelijk gemaakt en ondersteund door Gemeente Waalwijk en het onderwijs en wordt uitgevoerd in samenwerking met de Bibliotheek. In de gemeente Waalwijk is De Bibliotheek op school ook te vinden op de basisscholen De Hoef, De Hugo, Juliana van Stolberg, Baardwijk, Pieter Wijten en De Vrijhoeve.