Naar nieuwsoverzicht

Bibliotheek op school geopend op basisschool De Vrijhoeve

Geplaatst op: 26 augustus 2024

In navolging van andere Waalwijkse basisscholen heeft nu ook RK Basisschool De Vrijhoeve in Sprang-Capelle een Bibliotheek op school. Met de Bibliotheek op school krijgt lezen een nog belangrijkere plek in het onderwijs. Hoofddoel is dat kinderen meer en vooral met plezier lezen. Wethouder Sjors Slaats verzorgde de feestelijke opening.

De afgelopen zomervakantie werd benut voor een kleine verbouwing van RK Basisschool De Vrijhoeve. In de aula werden enkele wanden geplaatst, om de schoolbibliotheek een eigen plek te kunnen geven. Helemaal nieuw is de bibliotheek niet; De Vrijhoeve begon er afgelopen schooljaar al mee. Samen met de lees- en mediaconsulenten van Bibliotheek Midden-Brabant is nu een volwaardige schoolbibliotheek ingericht. Wethouder Sjors Slaats van Gemeente Waalwijk verrichtte op vrijdag 23 augustus de officiële opening. Daarbij deed hij de schoolbibliotheek enkele mooie boeken cadeau.

Lezen nog leuker maken

Kleurige boekenkasten en een gezellige leeshoek nodigen de leerlingen uit om de mooiste boeken uit te kiezen. De boekencollectie biedt alle groepen volop keuze. “Grappige boeken die helemaal van nu zijn. En ook informatieve boeken, stripboeken en prentenboeken. Zo is er voor ieder wat wils”, zo somde schooldirecteur Maud Veraa op. Lees- en mediaconsulenten Leonie en Maaike van de Bibliotheek vullen de collectie nog aan met boeken voor de anderstalige kinderen, die in hetzelfde schoolgebouw naar Taalschool Wereldrijk gaan. Ook helpen Leonie en Maaike de leerkrachten met tips om het lezen in de groepen nog leuker te maken. Regelmatig zijn de consulenten op de school aanwezig. Ze zorgen er dan ook voor dat er weer nieuwe, populaire boeken zijn. Hoofddoel van De Bibliotheek op school is dat kinderen meer lezen, op school en ook thuis. Plezier in lezen staat daarbij voorop.

Over De Bibliotheek op school

De Bibliotheek op school helpt kinderen vanaf hun eerste letters in groep 1. Het project wordt financieel mogelijk gemaakt en ondersteund door Gemeente Waalwijk en het onderwijs en wordt uitgevoerd in samenwerking met de Bibliotheek. In de gemeente Waalwijk is De Bibliotheek op school ook te vinden op de basisscholen De Hoef, De Hugo, Baardwijk, Pieter Wijten en Juliana van Stolberg. Binnenkort zal De Bibliotheek op school openen in Kindcentrum Zanddonk. Kijk voor meer informatie over De Bibliotheek op school op www.waalwijktaalrijk.nl.