Naar onderwerpen

Verteltas

Samen bezig met taal

Met de Verteltas ben je op een leuke manier bezig met taal. Thuis of op een fijne plek in de buurt. Elke Verteltas heeft een eigen verhaal. De Verteltas wordt gemaakt aan de hand van een boek. De spellen worden ook in dit thema gemaakt/verzonnen. De Verteltas is mooi versierd en in de tas zitten twee boekjes: een leesboek en een prentenboek. In veel boekjes zit een QR-code. Die kun je openen met je telefoon of tablet. Het boek wordt dan voorgelezen. Ook zitten er leuke spellen in de Verteltas. In sommige tassen zelfs knuffels of verkleedspullen die bij het onderwerp passen.
• samen lezen, spelen, ontdekken, leren en vooral: plezier!
• voor peuters en kleuters… maar ook leuk voor oudere kinderen
• elke twee weken een nieuwe Verteltas thuis

Klik hier voor meer informatie over de Verteltas

Gratis Verteltas lenen

De Verteltas is gratis te leen. De Verteltassen worden op school, de peuterspeelzaal of in het buurthuis uitgeleend aan ouders. Dat doen we elke week of om week op verschillende plekken in Waalwijk en Sprang Capelle. Of vraag ernaar op school of bij de kinderopvang

Verteltas: gemaakt door ouders

De Verteltas wordt gemaakt door ouders, voor ouders en kinderen. Samen denken we na over de inhoud. Daarna gaan we aan de slag: we versieren de stoffen tassen en verzamelen de spullen. Intussen drinken we gezellig een kopje koffie. Wil je samen met andere ouders helpen om de Verteltassen te maken? Neem dan contact op met ContourdeTwern: 0416 – 760 160 (maandag tot en met vrijdag bereikbaar van 09.00 tot 12.00 uur, op woensdag van 09.00 tot 20.00 uur).

Bekijk hier een filmpje over de Verteltas

Lees hier een interview met Efrat de Groot-Yadgar, directeur van Stichting Verteltassen