Naar onderwerpen

Muziek en taal voor peuter en kleuter

Samen zingen en muziek maken

Voor peuters en kleuters is het goed om in aanraking te komen met muziek. Zingen en muziek helpt namelijk bij de taalontwikkeling. Kinderen leren nieuwe woorden en leren ook de betekenis van woorden. Zingen met en voor je kind is daarom erg waardevol.

Muziek- en danscursus voor peuters en kleuters

Speciaal voor jonge kinderen zijn er bij het Kunstencentrum Waalwijk verschillende cursussen:

  • Muziek voor dreumesen: muziekles voor ouders en kind (leeftijd 2,5 tot 4 jaar). Spelenderwijs maakt het kind kennis met muziek. Er worden spelletjes gespeeld, gezongen en natuurlijk ook muziekinstrumenten gebruikt. Klik hier voor informatie over ‘Muziek voor dreumesen’.
  • Peuter/kleuterdans (leeftijd vanaf 3 jaar): de kinderen dansen samen op muziek, zingen liedjes, klappen ritmes en dansen vanuit verschillende verhalen en materialen. Uitgangspunt is de fantasie, alles draait om plezier. Al spelenderwijs zijn de kinderen zo (ook) bezig met taal. Klik hier voor informatie over ‘Peuter/kleuterdans’.
  • Kleuterdans (leeftijd vanaf 4 jaar): de kleuters leren op een speelse en vrolijke manier bewegen op muziek. Al spelenderwijs zijn ze zo (ook) bezig met taal. Klik hier voor informatie over ‘Kleuterdans’.
  • Boysdance (leeftijd vanaf 4 jaar): swingen en dansen op breakdance en hiphop muziek. Een leuke les voor stoere jongens én meisjes. Al spelenderwijs zijn de kinderen zo (ook) bezig met taal. Klik hier voor informatie over ‘boysdance’.

Tips: 

  • Met Sjors Creatief kan je kind gratis proeflessen volgen. Kijk hiervoor op sjors.gowaalwijk.nl.
  • Te weinig geld om een cursus te volgen? Informeer bij het Kunstencentrum Waalwijk naar het Jeugdfonds Sport & Cultuur, dat hulp biedt aan gezinnen die het financieel moeilijk hebben.

Boekjes met liedjes

In de Bibliotheek zijn volop boekjes te leen met liedjes peuters en kleuters. Wist je dat je kind gratis lid kan worden van de Bibliotheek? Maak er gebruik van.

Afspeellijsten op Spotify

Welke liedjes kun je het beste zingen met je kind? BoekStart heeft de afspeellijst gemaakt met de leukste luisterliedjes. Klik hier voor de Spotify-link. Op Spotify zijn nog veel meer afspeellijsten te vinden, zoals liedjes van Juf Roos en liedjes door Dirk Scheele.

 

 

 

 

 

 

Ga naar:

2-4 jaar