Naar onderwerpen

Muziek en taal voor baby en peuter

Samen zingen en muziek maken

Voor baby’s en peuters is het goed om in aanraking te komen met muziek. Zingen en muziek helpt namelijk bij de spraak- en taalontwikkeling. Kinderen leren nieuwe woorden en leren ook de betekenis van woorden. Zingen met en voor je kindje is daarom erg waardevol.

Muziek- en danscursus voor peuters

Speciaal voor kinderen vanaf 1 jaar zijn er bij het Kunstencentrum Waalwijk verschillende cursussen:

  • Muziek voor dreumesen: muziekles voor ouders en kind (leeftijd vanaf 1 jaar). Spelenderwijs maakt het kind kennis met muziek. Er worden spelletjes gespeeld, gezongen en natuurlijk ook muziekinstrumenten gebruikt.              Klik hier voor informatie over ‘Muziek voor dreumesen’.
  • Voetjes van de Vloer: dansles voor ouders en kind (leeftijd 1,5 tot 3 jaar). Spelenderwijs maakt je kind kennis met dans. Tijdens de lessen zijn er verhaaltjes, liedjes en spelletjes.                                                                                            Klik hier voor informatie over ‘Voetjes van de Vloer’.

Boekjes met liedjes

In de Bibliotheek zijn volop boekjes te leen met liedjes voor baby’s en peuters. Wist je dat je kind gratis lid kan worden van de Bibliotheek? Maak er gebruik van.

BoekStart afspeellijst

Welke liedjes kun je het beste zingen met je kindje? BoekStart heeft de afspeellijst gemaakt met de leukste luisterliedjes. Klik hier voor de Spotify-link. Op Spotify zijn nog veel meer afspeellijsten te vinden, zoals het Babyliedjesboek.

Tips:

  • Met Sjors Creatief kan je kind gratis proeflessen volgen. Kijk hiervoor op sjors.gowaalwijk.nl.
  • Te weinig geld om een cursus te volgen? Informeer bij het Kunstencentrum Waalwijk naar het Jeugdfonds Sport & Cultuur, dat hulp biedt aan gezinnen die het financieel moeilijk hebben.

 

 

Ga naar:

0-2 jaar