Naar onderwerpen

Lees- en Media-avontuur

Leesbevordering bij basisschoolleerlingen

Wie plezier heeft in lezen en media beleeft de mooiste avonturen! Het Lees- en Media-avontuur richt zich op leesbevordering bij kinderen uit groep 3 t/m 8. Doel is om de taalvaardigheid te vergroten en te werken aan een leven lang leesplezier.

Allerlei activiteiten

Kinderen beleven het Lees- en Media-avontuur met allerlei activiteiten. Van voorlezen, samen lezen en boekproeverijen tot spelen met taal, praten over boeken en poëzie. Voor professionals en ouders is er advies over de leesomgeving, de collectie en lees- en activiteitenplannen.

  • De website www.jeugdbieb.nl is een handige website voor kinderen, vooral voor leerlingen uit groep 5 tot en met 8. De website is een verzameling links naar informatieve websites, filmpjes en apps. Interessant, boordevol weetjes en feiten, zomaar alleen leuk of handig bij het maken van werkstukken, spreekbeurten en presentaties. Alle informatie is gecontroleerd door jeugdbibliothecarissen, het is een veilige website.
  • Site waar je voorleesfilmpjes kan kijken in verschillende talen (Nederlands, Pools, Arabisch en Turks). Klik hier.
  • De jeugdbieb heeft een pagina speciaal voor de Oekraïense vluchtelingkinderen.

Leesconsulent coördineert

Het Lees- en Media-avontuur wordt gecoördineerd door de leesconsulent van de Bibliotheken Waalwijk, Waspik en Sprang-Capelle. De leesconsulent organiseert activiteiten in de klas of na schooltijd en biedt ondersteuning aan professionals of ouders die lees- en media-activiteiten willen organiseren.