Naar onderwerpen

Kwispellezen

Voorlezen aan een (hulp)hond

Kwispellezen® is er voor kinderen uit groep 3 en 4 die moeite hebben met lezen. De kinderen mogen voorlezen aan een hond, die hiervoor speciaal getraind is. De hond komt gezellig bij het kind zitten of liggen, luistert aandachtig en geeft uiteraard geen commentaar. Dat geeft het kind zelfvertrouwen én steeds meer plezier in lezen. De leesvaardigheid neemt flink toe.

Aanmelden voor Kwispellezen®

Hulphond Nederland heeft meerdere honden getraind voor Kwispellezen®. De hond en een begeleider komen naar de Bibliotheek, waar het kind in alle rust een kwartiertje mag voorlezen. Kinderen worden door hun leerkrachten aangemeld, waarna de bibliotheekmedewerker de voorleessessies in overleg met de ouders/verzorgers plant.

Kwispellezen® bewezen effectief

Kwispellezen® is een uniek project, ontwikkeld door Bibliotheek Midden-Brabant in samenwerking met Stichting Hulphond Nederland. Het project ging in 2017 van start. Inmiddels is duidelijk dat het Kwispellezen erg effectief is. Inmiddels wordt Kwispellezen® op meer locaties in Nederland aangeboden. We zijn er trots op dat Kwispellezen® in Waalwijk is ontstaan!