Naar nieuwsoverzicht

Prinses Laurentien gastspreker tijdens conferentie ‘Taalschatten’ in Waalwijk

Geplaatst op: 25 april 2022

Op woensdag 20 april was Prinses Laurentien te gast in Waalwijk. Tijdens de eerste ‘Taalschatten conferentie’ ging ze in gesprek met ouders en professionals over het ontwikkelen van taal bij kinderen van 0 tot 4 jaar. ‘Méér aandacht voor taal in de eerste levensjaren. Zodat elk kind met het juiste taalniveau naar de basisschool kan.’ Dat is de boodschap van Prinses Laurentien, die zich zeer betrokken toonde en na haar presentatie vol interesse in gesprek ging met de deelnemers. 

In september 2021 is het programma Taalschatten van start gegaan, op initiatief van prinses Laurentien, in samenwerking met Number 5 Foundation, Stichting Lezen & Schrijven en Tilburg University. Vanuit het programma Waalwijk Taalrijk is gemeente Waalwijk aangesloten bij Taalschatten, als pilotgemeente samen met Gemeente Zaanstad. Waalwijk Taalrijk was mede-organisator van de eerste Taalschatten conferentie. 

 Lees hier het verslag van het Brabants Dagblad. Voor meer informatie over Taalschatten kun je een kijkje nemen op www.taalschatten.nl.