Naar nieuwsoverzicht

Children for the Future

Geplaatst op: 24 april 2024

Op woensdag 17 april hebben 6 jonge talenten hun overtuigingskracht laten zien tijdens het slotdebat van Children for the Future in de raadszaal van het gemeentehuis.

Het doel is om kinderen een stem te geven in een wereld die gerund wordt door volwassenen. Kinderen kunnen immers een fris perspectief brengen en goed out-of-the-box denken. Met 5 masterclasses als voorbereiding hebben ze tijdens het slotdebat hun stem hierover laten horen met volle overtuiging.

De stellingen waren: “ook niet-christelijke feestdagen zouden nationale vrije dagen moeten worden” en “verjaardagtraktaties moeten worden afgeschaft”. Elk debat werd geopend en gesloten met een publieksstemming om te kijken of de jonge debaters hen een ander perspectief hebben kunnen bieden. Onder leiding van debatleider Joris Kokke van ContourdeTwern ontstonden er interessante uitwisselingen.

De kinderen werden beoordeeld door een deskundige jury, bestaande uit wethouder Dilek Odabassi, Francesco van Mierlo (directeur Kunstencentrum Waalwijk en coördinator Jeugdfonds sport & cultuur) en Sabien van Dijk (sociaal werker ContourdeTwern). Ze waren onder de indruk van de presentatie en durf om kritische vragen te stellen. De argumenten waren duidelijk en de kinderen toonden sterke overtuigingskracht.

Children for the Future vindt jaarlijks plaats en wordt georganiseerd door de Bibliotheek Midden-Brabant i.s.m. ContourdeTwern en Gemeente Waalwijk.